• LBV

Waterschildpadden

Updated: Aug 28, 2019

Lang geleden zijn we een keer op vakantie geweest naar Maleisie. We hebben toen een enorme detour gemaakt (en veel extra moeten betalen) omdat we heel graag een keer die prachtige waterschildpadden wilden zien die ten noorden van Borneo veel voorkomen. het was prachtig, maar wat een gedoe!

Hier op Curacao is dat niet zo ingewikkeld. Sinds een paar maanden is er een groep schildpadden die elke middag rond een uur of 1 naar een strandje vlakbij westpunt komen. de vissers staan dan op het strand de net gevangen vis schoon te maken en de schildpadden zijn dol op de restanten die dan in de zee worden gegooid. Als je rond die tijd daar gaat snorkelen ben je 10 stapen het water in al omringd door waterschildpadden. Schitterend!! en ze laten zich niet snel wegjagen, want dat eten smaakt naar meer natuurlijk. het is indrukwekkend om die prehistorische dieren zo sierlijk door het water te zien bewegen.

Geen idee hoelang we hier nog van mogen genieten, ze kunnen net zo snel weer verdwijnen als ze gekomen zijn, maar voor nu is het tochtje naar Westpunt net nog wat indrukwekkender geworden.

Kom je meezwemmen?


5 views0 comments

Recent Posts

See All