• LBV

Papayafeestje

Updated: Aug 28, 2019

we hebben naast Landhuis Bona Vista een hele hoge papajaboom waar al een tijd een heerlijke rijpe papaya hangt. Het probleem is dat de boom zo hoog is dat je met geen mogelijkheid,zelfs met ladder, bij de vruchten kunt komen. Het enige wat we kunnen doen is wachten tot hij naar beneden komt vallen.


Nou ben ik geen fan van papaya maar de vruchten die uit deze boom komen zijn verrukkelijk. Ik ben niet de enige die dat vindt, terwijl ik af en toe om de boom cirkel om te kijken hoe het ervoor staat zijn de troupials en suikerdiefjes al gaatjes erin aan het prikken om alvast voor te proeven.


Vanochtend was het dan zover. Met een plof kwam de enorme papaya naar beneden. Gelukkig landde hij in de zachte begroeiing, dus kon ik hem heel er tussenuit vissen. Met allemaal boze vogels om mijn hoofd heen heb ik hem in veiligheid gebracht.Wat een feest, eerst lekker uitlepelen met zijn allen, dan de schillen met restjes buiten neerleggen zodat de vogels er toch ook nog van kunnen genieten. Troupials, suikerdiefjes, kolibrietjes, duiven, het is een spektakel. Natuurlijk krijgt Bob, onze papagaai, ook een stukje.


En dan is er nog genoeg over voor een heerlijke papaya mousse als toetje. Met recht een papaya feestje dus. Nu is het wachten op de volgende, er hangt alweer een kleintje.......


Kom je meeproeven?


3 views0 comments

Recent Posts

See All