• LBV

Overnachten op een onbewoond eiland....

Updated: Aug 28, 2019

We vinden het heel erg leuk om onze gasten tips te geven over leuke activiteiten, restaurants en bezienswaardigheden. Voorwaarde is wel dat we het zelf een keer ervaren hebben en het ook echt leuk vinden.Klein Curacao is een klein bounty paradijsje zo’n 2 uur varen van Curacao. Het is met het prachtige strand en mooie duik- en snorkelmogelijkheden, fotogenieke vuurtoren en scheepswrakken een van de topbestemmingen vanaf Curacao, en wij waren er nog niet geweest. Daar moest dus snel verandering in komen!


We hadden het geluk dat we een zeilboot met kapitein en bemanning konden huren. Daardoor was ons dagtochtje meteen verlengd met een overnachting op het onbewoonde eiland. De heenreis op de motor is even doorbijten voor diegenen die last hebben van zeeziekte, maar dat ben je snel vergeten als je daar aankomt. De hangmatten werden op het dek opgehangen, de lunch kwam tevoorschijn en het genieten kon beginnen. Af en toe even plonzen, snorkelen, vissen, zeeschildpadden kijken en alles bij elkaar compleet onthaasten.


Rond een uur of 3 vertrokken de boten met de dagtoeristen en toen hadden we het hele eiland voor ons alleen voor de avond en nacht. Wat een idyllisch plekje is het ’s avonds! Met een prachtige zonsondergang als decor genoten we van de BBQ aan boord en van de rust om ons heen, waarna we met het geluid van de golven op de achtergrond in slaap gewiegd werden.


De volgende dag nog even genieten van de rust voordat de nieuwe lading toeristen aankwam. Het is broedseizoen voor zeeschildpadden en we konden zien waar ze 's nachts hun eieren hadden gelegd. De nesten worden nauwkeurig afgescherm en in de gaten gehouden door vrijwilligers. En we mochten daarna zowaar nog even met een school wilde dolfijnen spelen…….


Al met al kunnen we nu met volle overtuiging onze gasten aanraden om klein Curacao zeker te bezoeken, maar eigenlijk wel met een overnachting als dat kan!

Kom je mee genieten?

11 views0 comments

Recent Posts

See All