• LBV

Lion Fish (koraalduivel) op Curacao

Updated: Aug 28, 2019

Op Curacao is de Lion Fish (koraalduivel) een beruchte vis geworden. Hij ziet er heel liefelijk uit, maar door het gebrek aan natuurlijke vijanden en zijn vermogen om zich aan zeeruiteenlopende omstandigheden aan te passen is het een ware plaag in het Caribisch geworden. De vis is een jaar of 10 geleden hiernaartoe gemigreerd, waarschijnlijk na een ontsnapping uit een aquarium ergens langs de zuidkust van de VS. Het zijn enorme veelvraten die alles in hun omgeving leegroven en het koraal daardoor vernietigen. Gelukkig is de schade op Curacao nog redelijk beperkt gebleven, maar in het Caribisch gebied is dit de enige vis waar legaal onderwater op gejaagd mag worden om de populatie zo klein mogelijk te houden.


Bona Vista heeft sinds kort 2 PADI gecertificeerde duikers die op Lion Fish mogen jagen. Het is ook wel een zaak om het met 2 man te doen want de vissen hebben namelijk heel veel hele giftige pinnen waar je als duiker echt bij uit de buurt moet blijven. Een hele klus!!! Maar het geeft wel een geweldig gevoel dat je mee kunt helpen aan het behoud van het prachtige koraal rondom Curacao. We willen hier over 20 jaar tenslotte ook nog kunnen genieten van deze schitterende onderwaterwereld.


Een hele leuke bijkomstigheid van deze activiteit is dat de Lion Fish ook erg smakelijk is. Het is ook weer een klus om alle giftige pinnen te verwijderen, maar je houdt dan wel heerlijke visfiletjes over die het geweldig doen op onze Green Egg. We hebben al aardig wat recepten klaarliggen……. Zo combineren we graag het nuttige met het zeer aangename!!!!!Kom je mee proeven?

89 views0 comments

Recent Posts

See All