• LBV

Kaya Kaya party!!!!!

Afgelopen zaterag was weer het straatfestival ‘Kaya Kaya’, een show case van Curaçaose street culture met kunst, muziek, pop-up restaurants en stores, en een heuse ‘latin bodega’.


Een groep betrokken bewoners heeft de afgelopen weken flink de handen uit de mouwen gestoken. “Eigenlijk was het idee iets kleins doen. Maar we hebben gaandeweg gezien hoe mensen betrokken raken. De buurt is opgeruimd, huizen zijn geverfd en er kwamen steeds meer ideeën bij. In dit gedeelte van Otrobanda zie je een combinatie van huizen. Een deel van de huizen is in slechte staat en een deel van de huizen is onlangs mooi gerenoveerd. Ook woont er een diverse groep samen in deze wijk: van jonge stellen, tot families die hier al generaties wonen. Met het event willen de initiatiefnemers de wijk een boost geven, de wijk verder opknappen en de verbinding tussen mensen versterken.


Er waren vier music areas met acht lokale DJ’s en de Reggae band uprising die het feest in beweging brachten. Bewoners stelden hun huis beschikbaar als kustgalerie, achtertuinen veranderden in restaurants.


Komende tijd wordt er weer een stukje van de wijk opgeknapt en is afsluitend het volgende feestje.


Kom je mee feesten?


41 views0 comments

Recent Posts

See All