• LBV

Curacao komt naar Nederland! Nou ja, een beetje dan...

Updated: Aug 28, 2019

Er zijn op Curacao gedurende het jaar heel veel zogenaamde charity walks. Je koopt van te voren een T-shirt dat je toegang geeft tot het evenement, versnaperingen en natuurlijk begeleidende opzwepende muziek (wat is Curacao zonder muziek....). De opbrengst gaat zoals de naam al aangeeft naar een goed doel.

De wandelingen zijn vaak opgedeeld in verschillende afstanden en heel populair op het eiland. Walk for the Roses, Guardian Fatum walk en Color walk zijn stuk voor stuk evenementen die duizenden deelnemers aantrekken.

De KLM Marathon op Curacao is geen charity walk maar een combinatie van wandel en hardloop afstanden. op 26 november kunnen mensen kiezen uit: de Cavalier 5K (lopen of hardlopen), Intertrust 10K (lopen of hardlopen), Nederlandse Marine trail 10.5K, Amstel Bright Halve Marathon en de KLM Hele Marathon. Ook hier doen duizenden mensen aan mee, van jong tot oud en uit vele landen.

Om het wat meer naamsbekendheid te geven in Nederland wordt er op 15 juni op het strand van Scheveningen een pre-marathon run gehouden van 5 of 10 km. Natuurlijk lang niet zo leuk als de echte marathon hier op het eiland, maar de organisatie belooft dat er bij de finish echte Amstel Bright beschikbaar is. Dat is toch een perfecte manier om alvast in de stemming te komen voor een afreis naar Curacao in november?!

Ga je mee lopen?


3 views0 comments

Recent Posts

See All