• LBV

Boca Pistol?

Updated: Aug 28, 2019

Zware windstoten, code oranje voor vaartuigen, heftige golven.... in Nederland aanleiding om de open haard aan te steken en lekker met warme chocolade melk op de bank te gaan zitten.Op Curacao geeft dit weerbericht een hele andere reactie: heerlijk de noordkust opzoeken om het natuurgeweld van de zee van dichtbij mee te maken.En dat is onder alle omstandigheden indrukwekkend, maar zeker als de wind de zee weet op te zwepen. En koud wordt je toch niet, kouder dan 21 graden kennen wij hier niet.


Shete Boca National Park is dan bij uitstek een plek om naar toe te gaan. Een groot deel van de noord kust is ondertussen deel geworden van het beschermd natuurgebied van Curacao, en Shete Boca is een toegankelijk deel daarvan. Grote delen zijn niet toegankelijk omdat daar zeeschildpadden broeden.Kleine inhammen, natuurlijke bruggen, prachtige strandjes waar de zee heftig op af probeert te stormen, absoluut een park waar je een keer geweest moet zijn!

Bij de ingang krijg je informatie en als je wilt ook een plattegrond. Het park heeft een aantal prachtige stops met indrukwekkende uitzichten op de soms kolkende zee. Ongelooflijk dat de lieflijke azuurblauwe zee aan de zuid kust van Curacao zo kan veranderen in het indrukwekkend en soms ronduit gevaarlijk natuurgeweld aan de noordkant.


Het is absoluut een prachtige plek om te bezoeken.

1 van de stops in het park heet Boca Pistol, en met reden!!

Kom jij ontdekken waarom???!!!

20 views0 comments

Recent Posts

See All