Ontdek Curaçao

Curaçao heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon en strand. Maar als je daarvoor komt, is er meer dan genoeg keuze.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de geweldige plekken die je hier kunt zien en beleven, maar vraag gerust naar de alternatieven. Wij willen graag laten zien waarom wij, als min of meer locals, zo van dit eiland houden.

Historische binnenstad staat op UNESCO werelderfgoed lijst

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad telt ongeveer 150.000 inwoners en daarmee is het de grootste stad van de Kleine Antillen. Door de "Hollandse" architectuur wordt Willemstad soms wel het "Amsterdam van het westelijk halfrond" genoemd. De architectuur van veel karakteristieke gebouwen in Willemstad is echter meer van Portugese dan van Nederlandse oorsprong.

Verken de stad te voet, al dan niet met gids, in een TukTuk, in een treintje...... er zijn allerlei mogelijkheden. 

Willemstad Curaçao
Christoffelberg

Christoffel park en berg

Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao, een plek die u zeker gezien moet hebben! In het park vindt u een enorme variatie aan flora en fauna. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de lokale vogels en planten, waaronder soorten die elders op het eiland niet voorkomen, zoals wilde orchideeën, de zeldzame schuuruil, het witstaarthert en nog veel meer.

Er zijn 8 wandelroutes, variërend van een rustige wandeling, tot de meer uitdagende klim naar de top van de Christoffelberg (372 meter hoog, het is aan te raden dit vroeg in de ochtend te doen).

Routes met prachtige vergezichten nemen u mee door struikgewas, over heuvels en langs de ruigere noordkant. Het park organiseert ook speciale activiteiten, waaronder safari's, herten spotten, excursies naar grotten en begeleide tours door het park. Ook zijn er activiteiten zoals vollemaanwandelingen en safari's bij zonsopgang. 

Klein Curaçao

Klein Curaçao is drie vierkante kilometer groot en bevindt zich op 10 kilometer ten zuiden van Curaçao. Vroeger hebben hier vissers gewoond maar tegenwoordig is het eiland onbewoond.

Het is een eiland met witte zandstranden, kristalhelder water en een schitterend koraalrif dat bewoond wordt door oogverblindende flora en fauna. Een paradijs voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

 

Er zijn verschillende organisaties die dagtochten naar Klein Curaçao aanbieden. Vraag het team van Landhuis Bona Vista om te helpen met het regelen van een dagtocht.

Klein Curaçao